Single Blog Title

This is a single blog caption

Időszakkalkulátorok Sok nő követi nyomon a menstruációs ciklusát

Időszakkalkulátorok Sok nő követi nyomon a menstruációs ciklusát

2013. július. Strate LL, Liu YL, Syngal S. Mogyoró, kukorica és pattogatott kukorica fogyasztása és a divertikuláris betegségek előfordulása. Az American Medical Association folyóirata. 2008. augusztus 27. A vastagbél divertikuláris betegsége. Harvard Health Publishing. 2018. december 20. Peery AF. Vastagbél diverticula és divertikuláris betegség. North Carolina Medical Journal. 2016. május-június. A vastagbél: mi ez, mit csinál. Amerikai vastagbél- és végbélsebészek társasága. Shahedi K, Fuller G, Bolus R és mtsai. Az akut diverticulitis hosszú távú kockázata a vastagbéltükrözés során talált véletlenszerű divertikulózisban szenvedő betegek körében. Klinikai gasztroenterológia és hepatológia. 2013. december. Divertikulitisz. Kaliforniai Egyetem, San Francisco, Sebészeti Osztály. 2016. május. Imaeda H, Hibi T. A divertikuláris betegség terhe és szövődményei: Nyugat versus kelet. Gyulladásos bélbetegségek. 2018. december. Búza CL, Strate LL. A divertikulitisz és a divertikuláris vérzés miatti kórházi kezelés tendenciái az Egyesült Államokban 2000 és 2010 között. Klinikai gasztroenterológia és hepatológia. 2016. január. Bose KP, Khorshidi I, Southern WN, et al. Az etnikai hovatartozás és az elhízás hatása a vastagbél-divertikulitisz lefolyására. Journal of Clinical Gastroenterology. 2013. február Meyer J, Buchs NC, Ris F. Kolorektális rák kockázata divertikuláris betegségben szenvedő betegeknél. World Journal of Clinical Oncology. 2018. október. Lin J-N, Lin C-L, Yang C-H et al. Az akut koszorúér-szindróma fokozott kockázata divertikuláris betegségben szenvedő betegeknél. Orvosság. 2015. november. Hsiao CWK, Wann JG, Lin C-S et al. A komorbid betegségekkel járó vastagbél-divertikulitisz elektív kolektómiát igényelhet. World Journal of Gastroenterology. 2013. október. Peng Y-C, Lin C-L, Yeh H-Z et al. Divertikuláris betegség és a demencia megnövekedett kockázatával összefüggő társbetegségek. Gasztroenterológiai és Hepatológiai folyóirat. 2016. november. Mutass kevesebbet

Iratkozzon fel Emésztési Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb diverticulitis

Miért fontos a colitis ulcerosaban szenvedők számára, hogy beszerezzék a COVID-19 vakcinát?

Írta: Brooke Bogdan 2021. április 26

Kipróbálja az alacsony FODMAP diétát az IBS-hez? Kerülje el ezt a 4 gyakori buktatót

Az alacsony FODMAP-tartalmú diéta döntő szerepet játszhat az irritábilis bél szindróma kezelésében, de nem akkor, ha e hibák áldozatává válik.

Írta: Christina Vogt 2021. április 16

Próbálja ki az időszakos böjtöt, ha Crohn-betegsége van?

Az időszakos böjt segíthet az embereknek a fogyásban és az egészséges táplálkozásban, de van néhány oka annak, hogy a Crohn-betegségben szenvedők el akarják kerülni.

Írta: Blake Miller, 2021. április 13

Trend: főzés Crohn-betegségre

Írta: Alyssa Etier 2021. április 13

Mi történik, ha nem kezelik az EPI-t?

Az exokrin hasnyálmirigy-elégtelenség vagy az EPI rövid és hosszú távon egyaránt hatással lehet az egészségére. Tudja meg, miért fontos az EPI-kezelés.

Írta: Erica Patino 2021. március 17

Fogyasztói útmutató a hasnyálmirigy enzimpótló terápiájához (PERT)

Írta: Julie Stewart 2021. március 17

7 tennivaló, amíg a Hep C-kezelés megkezdésére vár

Tegye ezeket a lépéseket, hogy megerősítse étrendjét, gyógyszeres rutinját és még sok mást.

Írta: Andrea Peirce 2021. március 9

Terhes vagyok, és IBD-m van – be kell szereznem a COVID-19 vakcinát dianol szedése?

Írta: Natalie (Sparacio) Hayden 2021. március 3

Hogyan „felnőttem” colitis ulcerosával

Az UC-s fiatal felnőttek számára a gyermekgyógyászati ​​ellátásról a felnőttellátásra való átállás különösen nagy kihívást jelenthet.  

Írta: Jessica Migala 2021. március 2

Hogyan használjuk a Telehealth-t az IBD-vel kapcsolatos második vélemény megszerzéséhez

A telemedicina megkönnyíti a kapcsolatot a gasztroenterológusokkal és más GI-szakorvosokkal egy második – harmadik vagy negyedik – véleményért.

Írta: Jessica Migala 2021. március 1"

Ismerje meg a rendszertelen menstruáció okait.

A menstruáció a női menstruációs ciklushoz kapcsolódó havi vérzés.

A menstruációs ciklus olyan hormonális változások sorozata, amelyeken a nő szervezete keresztülmegy a terhességre való felkészülés során.

Minden hónapban a méh (vagy az anyaméh) nyálkahártyája megvastagodik. Ha nem tapad megtermékenyített petesejt a méh falához, a tested ezt a bélést a vérrel együtt ontja.

A vér és a szövet a hüvelyen keresztül távozik a testből.

A menstruációs időszak vagy a menstruáció a legtöbb nőnél általában három-öt napig tart.

Minden nő menstruációs ciklusa kissé eltérő. A normál menstruációs ciklus hossza 21 és 35 nap között lehet. A menstruációs ciklus átlagos hossza 28 nap.

Időszakkalkulátorok

Sok nő követi a menstruációs ciklusát. Ha teherbe akar esni, a menstruáció nyilvántartása segíthet kideríteni, mikor van ovulációja, és nem késik-e a menstruációja.

Az időszakok követése segíthet a menstruációs ciklus szabálytalanságainak vagy változásainak észlelésében is.

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) azt javasolja, hogy a menstruáció minden napját jelölje meg egy "x" egy naptáron. Jegyezze fel a fájdalmat vagy az áramlás változásait.

Számos webhely és alkalmazás kínál ingyenes időszakkövetőket vagy időszakkalkulátorokat.

Ügyeljen azonban arra, hogy az Obstetrics and Gynecology folyóirat 2016. júniusi áttekintése szerint sok időszakkövető alkalmazást pontatlannak találtak.

Menstruációs görcsök (Dysmenorrhoea)

A dysmenorrhoea vagy a menstruációs görcsök a menstruációval kapcsolatos fájdalom.

Gyakoriak a menstruációs görcsök. Az American College of Obstetricians and Gynecologists szerint a menstruáló nők több mint fele havonta egy-két napon át fájdalomról számol be.

A prosztaglandinoknak nevezett hormonok normál menstruációs görcsöket okozhatnak. A prosztaglandinokat a méh nyálkahártyája termeli.

A görcsök általában közvetlenül a menstruáció kezdete előtt jelentkeznek, és egy-két napig tarthatnak. A fájdalom általában csökken a méhnyálkahártya leválása során.

Forduljon orvosához, ha a fájdalom a menstruáció folytatódásával fokozódik, a menstruáció lejárta után sem múlik el, vagy olyan erős, hogy hatással van a mindennapi életére. Ezek komolyabb egészségügyi probléma jelei lehetnek.

Szabálytalan időszakok

A menstruációs ciklus bizonyos rendellenességei a nők menstruációjának rendszertelenségét, hiányát vagy ritkáját okozhatják:

Amenorrhoea Ez a kifejezés a menstruáció 3-6 hónapig tartó hiányára utal olyan nőknél, akiknek korábban menstruációi voltak, vagy ha a menstruáció 15 éves koráig még nem kezdődött el.

Oligomenorrhoea: Ez egy orvosi kifejezés a ritka időszakokra. Az oligomenorrhoeás nőknél kevesebb, mint hat-nyolc menstruáció van egy évben.

Forduljon orvosához, ha háromnál több menstruációja hiányzik egymás után, vagy három menstruációja egy év során.

Számos körülmény okozhat rendszertelen menstruációt, beleértve a petefészkek, a méh, a méhnyak, a hüvely vagy az agy hormonfelszabadító központjainak problémáit.

Nehéz időszakok

A menorrhagia a normálisnál tovább tartó vagy nagyon erős menstruációs vérzés orvosi megnevezése.

Az erős menstruáció más egészségügyi problémák jele is lehet. Ezenkívül vérszegénységhez (alacsony vörösvérsejtszám vagy hemoglobinhiány a vérben) vezethet a vérzés fokozódása miatt.

Beszéljen orvosával, ha:

Menstruációja hét napnál tovább tart. A menstruációs áramlása óránként egy vagy több tamponon (vagy betéten) szívódik át, több órán keresztül egymás után.

Legutóbbi Menstruáció

A nemzeti időszak napja október 10

Aggodalomra ad okot a hosszú menstruációs vérzés?

Normális a menstruációd?

Az összes megtekintése itt: Menstruáció

Iratkozzon fel Női Egészségügyi Hírlevelünkre!

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

A menstruáció és a menstruációs ciklus adatlapja; Nők egészsége. kormány. C. K. Welt (2015). "Betegtájékoztató: Hiányzó vagy rendszertelen menstruáció (Túl az alapokon). " Naprakész. Dysmenorrhoea: fájdalmas időszakok; Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászok Kollégiuma. Moglia et al. (2016). "Okostelefonos menstruációs cikluskövető alkalmazások értékelése adaptált APPLICATIONS pontozási rendszer használatával. " Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Klinika. Mutass kevesebbet

A legújabb menstruáció

Okos egészség: Kipróbáltam időszakos fehérneműt – és ez történt

Írta: Joslyn Richardson 2021. március 25

A nemzeti időszak napja október 10

Egyre növekszik a menstruációs igazságszolgáltatás mozgalma, amely felhívja a figyelmet az időszaki szegénységre és felszámolja azt.

Írta: Denise Maher 2020. október 9

Normális a menstruációd?

Mit árul el a menstruációs ciklusod a nőgyógyászati ​​egészségedről.

Írta: Beth Levine 2020. május 14

Beszélgetés a menstruációról: A tünetek, vizsgálatok, kezelések és egyebek leírására használt kifejezések szójegyzéke

Itt az ideje, hogy megtanulja a terminológiát és a szakorvosi beszédet a havi vérzése körül.

Írta: Meryl Davids Landau 2020. április 29

Valódi nők mutatják be az időszakos termékeiket

Ne szégyellje magát, hogy vérzik – ölelje fel a menstruációját! Ezek a nők nem félnek beszélni a menstruációs ciklusaikról és a csészékről, alkalmazásokról és fehérneműről. . .

Írta: Tiarra Mukherjee 2019. július 30

A menstruációs csésze sok nő számára jó választás, tanulmányi műsorok

Az eszközök biztonságosnak, költséghatékonynak, megbízhatónak és környezetbarátabbnak bizonyultak, mint más korabeli termékek.

Becky Upham 2019. július 25

A menstruációs fájdalom a kihagyott iskolai napokhoz, rossz tanulmányi eredményekhez, tanulmányi műsorokhoz kapcsolódik

A menstruációs tünetek sok fiatal nő számára megnehezítik, hogy sikeresek legyenek az iskolában és az egyetemen.

Írta: Julie Marks 2019. július 8

Az időszakoknak van egy pillanata

A menstruáció végre előtör a zárt fürdőszobaajtón, és a középpontba kerül. Íme, miért számít ez.

Írta: Holly Pevzner 2019. április 2

Milyen a korabeli személyiséged?

Válaszoljon ezekre a kérdésekre, hogy „arcot” adjon a menstruációjának.

Írta: Kerry Weiss 2018. november 21

A legjobb menstruációs csészék és a tamponok alternatívái

A környezetbarát tampon alternatíva egyre népszerűbb. Melyik a megfelelő számodra?

Írta: Aly Walansky 2018. augusztus 17"

A hólyagkövek, a hólyagban felhalmozódott kemény ásványi anyagok véres vagy zavaros vizeletet, sőt fájdalmat is okozhatnak a péniszben. Corbis

Ha valakit megkérdeznének, milyen egészségügyi állapotok sújthatják a férfiakat, a prosztatarák és az alacsony tesztoszteron juthat eszébe. Természetesen nem ők az egyetlenek.

Ez a hét betegség ritkábban fordulhat elő férfiaknál, de ennek ellenére fel kell tüntetniük őket.

Hólyagkövek

Az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára szerint a veseköveknél sokkal kevésbé gyakoriak a hólyagkövek a hólyagban lévő ásványi anyagok kemény darabjai, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a vizelet erősen koncentrálódik – mondja S. Adam Ramin, MD, urológus és az Urology Cancer alapítója. Szakemberek Los Angelesben, Kaliforniában. Bár a hólyagkövek gyakran nem okoznak tüneteket, előfordulásuk néha alhasi fájdalmat, gyakori és fájdalmas vizelést, véres vagy zavaros vizeletet, sőt a pénisz fájdalmát is okozza.

A húgyhólyag teljes kiürítésének problémája a legnagyobb kockázati tényező ezeknek a köveknek, és problémát jelenthet a prosztata-megnagyobbodásban, idegkárosodásban, gyulladásban vagy vesekőben szenvedő férfiaknál, mondja Dr. Ramin. A kis kövek gyakran maguktól is áthaladhatnak, de a nagyobbaknál orvosi beavatkozásra lehet szükség műtéttel vagy cystolitholapaxiával, olyan eljárással, amely ultrahanghullámokat vagy lézert használ a kövek feltörésére – magyarázza a Providence Health. & Szolgáltatások.

Varicoceles

A lábakban előforduló visszértágulatokhoz hasonlóan a varicocele is a megnagyobbodott vagy varikózus vénák összegyűjtése a herezacskóban, mondja Ramin. Az Urology Care Foundation szerint a férfiak körülbelül 15 százaléka kap varicocele-t. Ez egyes férfiaknál a spermiumok minőségének és mennyiségének romlását eredményezheti, de nem minden varicocele vezet termékenységi problémákhoz, mondja Ramin.

“A legtöbb varicoceles-ben szenvedő férfinak nincsenek tünetei, és nincs szüksége kezelésre” – mondja. „Nincsenek tudományosan igazolt kockázati tényezők a varicoceles-hez, de ha az állapot fájdalmat okoz, vagy befolyásolja a férfi gyermeknemzési képességét, gyakran műtéti úton javítható. “A műtét lezárhatja az érintett vénát, és átirányíthatja a véráramlást a normál vénákba” – magyarázza.

Férfi mellrák

A Breastcancer szerint a mellrákos esetek kevesebb mint egy százaléka férfiaknál fordul elő. org, férfiaknál is kialakulhat a betegség. Gyakran úgy fedezik fel, hogy egy csomót éreznek. Akárcsak a nők esetében, a diagnózis felállítható mammográfiával vagy szonográfiával, mondja Paul Gittens, MD, a Montefiore Medical Center és a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola adjunktusa, valamint a szexuális zavarok, férfitermékenység és andrológia igazgatója. Város, a Philadelphiai Szexuális Orvostudományi Központ igazgatója és alapítója. A Breastcancer szerint a férfiak életre szóló kockázata körülbelül 1:1000. org, az esetek többsége 60 éves kor után következik be.

Dr. Gittens szerint a kockázati tényezők közé tartozik a családi anamnézis, a sugárterhelés, az ösztrogén magas szintje és néhány genetikai állapot. Az American Cancer Society szerint a mellrák minden szakaszában a gyógyulási arány hasonló a férfiak és a nők körében.

Futó hematuria

Bár hematuria vagy vér a vizeletben számos ok miatt előfordulhat, ennek valószínűsége nagyobb azoknál az embereknél, akik megerőltető testmozgást végeznek, mint például a hosszú távú futók, mondja Ramin. Az ok nem teljesen világos, de az okok között szerepelhet a szervezet folyadékegyensúlya, a vérsejtek lebomlása vagy a hólyag sérülése a test több mérföldes szakaszán a járdán dörömbölve. Az egyik javaslat az, hogy inkább fél órával futás előtt vizeljen, mint közvetlenül előtte, hogy némi folyadék maradjon a hólyagban, és segítsen megvédeni a falakat a traumáktól.

A feltételezett októl függetlenül minden olyan férfinak, akinek vér van a vizeletében, orvoshoz kell fordulnia, hogy kizárja a súlyosabb okokat, mint például a vesekő és a rák, mondja Ramin.

Hererák

Az American Cancer Society szerint a 263 férfi közül körülbelül egyet érint a hererák, és legvalószínűbb, hogy a harmincas évek elején jelentkezik, bár néhányan gyermekkorban vagy tinédzserként, vagy 55 éves koruk után alakulnak ki. Gittens azt mondja. A kezelés magában foglalja a herék eltávolítását, és esetleg több műtétet, sugárkezelést vagy kemoterápiát, mondja Ryan Berglund, MD, az ohiói Cleveland Clinic sebészeti adjunktusa.

“Ez egy igazi sikertörténet a rák kezelésében, mivel a túlélési arány a legmodernebb kezelések alkalmazásával több mint 95 százalék” – mondja Dr. Berglund.

Evés-falási zavar

Az Anorexia Nervosa és Társult Zavarok Országos Szövetsége szerint, amikor sokan az evészavarokra gondolnak, nőket képzelnek el, de a falási zavarok különösen a férfiakat érintik. Valójában a csoport megjegyzi, hogy míg az evészavarok általában kétszer olyan gyakoriak a nőknél, a falászavarban szenvedők 40 százaléka, vagyis körülbelül hárommillió ember férfi.

„A falási epizódok a következők közül háromhoz vagy többhez kapcsolódnak: nagyon gyorsan eszünk, a jóllakottságon túl eszünk, sokat eszünk, amikor nem vagyunk éhesek, titokban eszünk, hogy elrejtsük, mennyit eszünk, és bűntudat a falás után” Wendy Oliver-Pyatt, MD, ügyvezető igazgató és főorvos a floridai Oliver-Pyatt Centers-ben, Dél-Miamiban. Azt mondja, hogy a kezelést pszichológiai, pszichiátriai és orvosi értékeléssel kell kezdeni, és magában foglalhat pszichiátriai gyógyszereket, táplálkozási terápiát, expozíciós terápiát, éberségi tréninget és családterápiát.